Skip Navigation Links

            اخبار

محمد سریر در آیین نکوداشت جشن سینمای ایران : عده‌ای از جان خود برای سینمای ایران مایه می‌گذارند



آیین نکوداشت چهاردهمین جشن سینمای ایران یکشنبه شب در تالار ایوان شمس با حضور هنرمندان سینما و علاقمندان این عرصه برگزار شد.
در ابتدای مراسم پس از پخش قرآن، سرود جمهوری اسلامی و تیزر خانه سینما فرهاد توحیدی دبیر جشن صحبت خود را با شعری از شفیع‌ کدکنی درباره ایران و شادی آغاز کرد و با اشاره به آیین برگزاری جشن سینما گفت: "در این زمانه‌ای که شادی و شادمانگی صورت نبندد، فراهم ساختن اسباب شادی به اعتقاد من به فریضه ملی تبدیل شده است. در فضیلت شادی همین بس که نیروی ساختن از آن پدیدار می شود. هرچند به قول شفیع کدکنی "جستیم و هیچ یافت نشد زیر آسمان، سیمرغ و کیمیا و خردمند شادمانی" اما به نظر من این ملت در نهادش شادی را بیش از اندوه پاس می‌دارد به خصوص که جستجوی شادمانی جستجویی خردمندانه است. شادی عمیق وقتی پدید می‌آید که جان‌های عاشق بی‌هیچ چشم‌داشتی در خلوت خود به کار ساختن جهان مشغول باشند و ما امشب از این عاشقان تجلیل می‌کنیم."
توحیدی از اینکه در جشن نکوداشت فعالانی از بخش‌های دیگر اجتماعی و اقتصادی حضور دارند ابراز خوشحالی کرد و گفت:" با بنیان گذاشتن جایزه سیف‌الله داد که جایش میان ما خیلی خالی است و جایش همیشه سبز و یادش زنده خواهد بود، پیوندی بین سینما و بخش‌های دیگر به خصوص صنعت و اقتصاد رخ می‌دهد. این حلقه‌های مفقوده وقتی اتصال پیدا کنند، می‌توانند سینما را به سمت تعالی پیش برند. امشب با تقدیم این جایزه این پیوند بین بخشی را جشن می‌گیریم. خوشحالم که در این شب نمایندگانی از  بخش اقتصاد میان ما حضور دارند. امیدوارم این پیوند هر روز عمیقتر شود و ما با چراغ دنبال سرمایه‌گذار نگردیم."
در ادامه وله بخش مواد تبلیغی  برای معرفی داروان این بخش پخش شد و نوبت به اهدای جوایز این بخش رسید. ابراهیم حقیقی برای دادن جایزه بهترین پوستر روی صحنه آمد و دیپلم افتخار بهترین پوستر فیلم را به مهدی روشنایی برای پوستر " صداها" اهدا کرد.
بهرام دهقانی هم دیپلم افتخار بهترین تیزر را به میثم مولایی برای تیزرهای فیلم "دعوت" و دیپلم افتخار بهترین آنونس را به رضا شیروانی برای ساخت آنونس فیلم "پرسه در مه" داد.
در ادامه مراسم، کلیپ مربوط به نکوداشت محمدرضا فیروز‌فر سازنده تجهیزات فنی سینما پخش شد و  علیرضا زرین دست برای تقدیر از او روی صحنه آمد. زرین دست از فیروزفر به عنوان یک هنرمند صنعتی نام برد و گفت: "می‌گویند در دریای متلاطم می‌توان ناخدای قهرمان را پیدا کرد. بدون شک مهندس محمدرضا فیروزفر با این همه مشکلات و فقر ابزارهای حرکتی که در سینمای ایران وجود دارد، همان قهرمان کشتی‌است که کشتی را در دریای متلاطم به ساحل می‌رساند.  روح درونی هر تصویر افرادی هستند که تماشگر نام آنها را می‌داند . حرکت سیال خوب دوربین بوسیله تراولینگ و کرین توسط اشخاصی ساخته می‌شود که دارای هنرمندی صنعتی هستند و می‌توانند صنعت را تبدیل به چشمی  کنند که در اختیار مدیر‌فیلمبرداری وکارگردان قرار می‌گیرد."
امیر بدیع مدیر استودیو بدیع و کامران ملکی دبیر هیات مدیره خانه سینما ،هم برای اهدای تندیس سیف‌الله داد به زرین‌دست پیوستند. فیروزفر پس از دریافت تندیس از تمامی اهالی سینما صمیمانه تشکر کرد و گفت:" امیدوارم از این به بعد هم به کمک خداوند در اختیار اهالی سینما باشم."
اجرای موسیقی زنده توسط گروه "فاصله" با شعر "آرش کمانگیر" اثر سیاوش کسرایی بخش دیگر برنامه بود و پس از آن کلیپ مربوط به تجلیل از حسین ترابی فیلمنامه‌نویس و مستندساز پخش شد.
محمود کلاری برای اهدای تندیس افتخار به ترابی روی صحنه آمد و گفت :"شاید دوستان نزدیک آقای ترابی باید به جای من در اینجا حضور داشته باشند اما متاسفانه بسیاری از آنها مانند مرحوم بهرام ری‌پور و مرحوم روح الله امامی در میان ما نیستند. وقتی سر پروژه ای هستم کمتر به مراسمی می‌روم اما بدون اغراق امشب یکی از ماندگارترین و مهمترین شب‌های زندگی من است. وقتی اولین کار مستقلم را ‌کردم و سوار مرکب سینما شدم در فیلم "روزهای انتظار" به کارگردانی آقای اصغر هاشمی حضور داشتم که آقای ترابی فیلمنامه‌نویس آن بود. دو ماه با آقای ترابی در روستاهای کاشان زندگی کردم و تصویر ایشان در ذهن من چیز غریبی است با ویژگی‌های حیرت‌انگیزی که یک انسان می‌‌تواند داشته باشد."
محمود کلاری بر مستقل بودن شخصیت هنری ترابی تاکید کرد و ادامه داد :" ایشان علاوه بر اینکه دستی در ادبیات دراماتیک دارند. قصه‌نویسی هم می‌کنند و شاعر هم هستند. هنرمند مستقلی که هیچ توفانی نتوانست او را تحت تاثیر قرار دهد و هرگز تسلیم جریانات روز نشد. حفظ استقلال فردی و نگاه شخصی، ایشان را به عنوان یک هنرمند مستقل در ذهن من شکل داده است. خیلی چیزها از آقای ترابی یاد گرفتم و بدون تردید ایشان برای من الگو بودند."
حسین پاکدل که مجری مراسم بود از فرهاد توحیدی و احمد مسجد جامعی عضو شورای شهر تهران خواست برای اهدای تندیس افتخار ترابی به کلاری بپیوندند.
ترابی پس از دریافت تندیس گفت: " از هیات مدیره خانه سینما وفرهاد توحیدی تشکر می‌کنم  که در این وانفسا به جای مجلس تحریم، مجلس تکریم برگزار کردند. از آنجا که رابطه خانه سینما و وزرات ارشاد شکراب است و می‌خواستیم برای امنیت شغلی هنرمندان جلسه بگذاریم و نگذاشتند پیشنهاد می ‌کنم، هنرمندان بنام گورهای خود را  در قطعه هنرمندان به  وزارت ارشاد و یا شهرداری ومرفه‌هان بی هنر پیش فروش کرده و پولش را به حساب خانه سینما واریز کنند تا شاید خانه سینما استقلال مالی پیدا کرده و هنرمندان امنیت شغلی پیدا کنند."
سپس در ادامه کلیپ مربوط به تجلیل از محمد سریر آهنگساز پیشکسوت پخش شد که بزرگانی چون محمدرضا شجریان، فرهاد فخرالدینی، نظام‌الدین کیایی، امید روحانی، ناصر چشم‌آذرو... در آن درباره محمد سریر صحبت کردند و از او علاوه بر هنرمندی نمونه به عنوان مدیری خوب و مومفق نام بردند. فرهاد فخرالدینی برای اهدای تندیس افتخاربه سریر روی صحنه آمد و متنی را برای تجلیل از او خواند. فخر‌الدینی از خانه سینما برای این مراسم تشکر کرد و گفت:" در زمانه‌ای که توجه شایسته‌یی به هنر وهنرمندان نمی‌شود، این اقدام خانه سینما کاری دلپذیر است. خیلی خوشحالم که در این مراسم باشکوه به منظور از تجلیل از هنرمندان شرکت می‌کنم. یکی از این عزیزان دوست قدیمی من  دکتر سریراست که در میان اهل هنر از محبوبیتی خاص برخوردار است. همه ما او را دوست داریم چون حس همکاری وهمدردی بسیاری با اهل هنر دارد و بیش از آنکه وقت گرانقدر خود صرف آهنگسازی کند به امور دیگری در خانه سینما وخانه موسیقی می‌پردازد."
پاکدل از سیروس الوند و نظام‌الدین کیایی دعوت کرد تا در کنار فخر‌الدینی حضور پیدا کنند. الوند از اینکه از او خواسته شده برای تجلیل از سریر روی صحنه بیاید تشکر کرد و گفت:"این نوعی تجلیل از من است که اجازه دادند در این میزانسن کنار آقای فخر‌الدینی و برای تجلیل از یک موزیسین بایستم. کیایی هم از سریر به عنوان هنرمندی شریف نام برد."
سریر پس از دریافت تندیس از این اقدام به عنوان سیل محبت یاد کرد و گفت:" برای من خیلی سخت است که بتوانم در آینده کاری کاری کنم که پاسخگوی این همه مهر باشد.  در این سال‌ها بیشتر از اینکه کاری برای سینما یا هنرهای دیگر کرده باشم، یاد گرفتم و سینما هنر شریفی است و پشتوانه‌اش عشق است که بسیاری از جانشان برای آن مایه می‌گذارند و با عشق به کار ادامه می‌دهند. سرفرازی‌های سینمای ایران فقط برای این جانبازی‌ها است."
سریر تندیس خود را به همسرش هدیه داد و از او به دلیل اینکه پشتوانه فکری و اندیشه‌ای او بوده تشکر کرد.  در پایان مراسم،  سریر یکی از قطعه‌هایی را که برای زنده‌یاد محمد نوری ساخته بود با پیانو اجرا کرد و محمد صادقی آواز آن را خواند. سپس نگین سریر قطعه جاودانه "ای وطن" یادگار محمد نوری را با صدای محمد صادقی اجرا کرد.
عکاس:سروش میلانی زاده

 

 

 

 

 

دیـــده بــان
HyperLink
HyperLink
HyperLink
HyperLink
      با وارد كردن ایمیل خود در فرم زیر اخبار جدید بطور خودكار برایتان ارسال می شود:    
       
 
 
   
     
صـفـحـه اول     دربــــــاره       تــــمــــاس       English  
 
تمامی حقوق این وبسایت متعلق به خانه سینمای ایران است
All Rights Reserved, Khanehcinema.ir 2008-2010
Developed by Rayan goustar - Designed by Hamidreza Studio