Skip Navigation Links

            اخبار

گزارش آیین تجلیل از افتخار آفرینان جشنواره بین المللی فیلم برلین ،بخش اول



جمع گسترده ای از اهالی سینمای ایران دوشنبه شب نهم اسفند ماه برای تقدیر از افتخارآفرینان ایرانی جشنواره فیلم برلین در خانه سینمای ایران گرد هم آمدند.
مراسم با اجرا کامران ملکی کار خود را آغاز کرد. ملکی در ابتدای سخنان خود با خیرمقدم به حاضران سینماگران ایرانی را پرچمدار فرهنگ ایران زمین در عرصه بین المللی نامید و از محمدمهدی عسگرپور مدیرعامل خانه سینما دعوت کرد به عنوان نخستین سخنران روی صحنه حاضر شود.
عسگرپور نیز با خیرمقدم به سینماگرانی که در تالار سیف الله داد خانه سینما حاضر شده بودند، در مورد موفقیت دو فیلم سینمایی «باد و مه» به کارگردانی محمدعلی طالبی و «جدایی نادر از سیمین» ساخته اصغر فرهادی در برلین گفت: «موقعیتی که این دو فیلم در جشنواره برلین به دست آوردند جای تبریک و شادباش به اهالی سینما دارد.ما روزهای تلخ و سختی را تجربه می کنیم و باید خدا را شاکر باشیم که در میان آن سختی ها روزهای شیرینی هم داریم. شیرینی دریافت جایزه از جشنواره برلین برای سینمای ایران نویدبخش روزه ای بهتری است.»
او ادامه داد: «این ها نویدبخش روزهای خوب پیش روی سینمای ایران است. در طبقه بندی های مرسوم منتقدان فیلم های سینمایی عموما به کارهای گیشه پسند و یا جشنواره ای تقسیم می شوند، اما در مقاطعی با فیلم هایی روبرو می شویم که این قاعده ها و تقسیم بندی را پشت سر می گذارد. از دوستانی که قاعده ها را می شکنندو تعاریف مرسوم را به تعاریفی جدیدتر می رسانند باید سپاسگزار بود.»
عسگرپور گفت: «سینمای ایران تنها و تنها سفیر سرزمین ایران در آن سوی مرزها است. خوشبختانه در این دوره از جشنواره برلین اتفاق ویژه ای رخ داد و علاوه بر موفقیت جشنواره ای فیلم ها بازاری نیز برای عرضه آنان به وجود آمد که دست یابی به این بازار رخداد بسیار خوشایندی برای سینمای ما محسوب می شود و سال ها جای خالی آن را احساس می کردیم.»
او در پایان سخنانش از سازندگان دو فیلم «باد و مه» و «جدایی نادر از سیمین» برای اینکه فیلم هایی خوب به سینمای ایران عرضه کردند تشکر کرد.
ملکی پس از سخنان عسگرپور با ارائه توضیحاتی درباره جایزه محمدعلی طالبی از جشنواره برلین اظهار داشت «باد و مه» جایزه همبستگی و عدالت را از این جشنواره به دست آورده که ارزش مادی آن پنج هزار یورو است و علاوه بر آن فیلم طالبی به مدت یکسال در 25 سینما در آلمان اکران خواهد شد.
بعد از پخش کلیپی از بخش هایی از فیلم و نمایش پشت صحنه آن و تکه هایی از دیگر فیلم های طالبی، سیروس الوند برای اعطای لوح به طالبی روی سن حاضر شد و گفت: «نیمه دهه 60 فیلم «خط پایان» را دیدم. فیلمی منسوب به سینمای بدنه که در پس آن فیلمسازی حضور داشت که می توانستیم به آینده کاری او امید داشته باشیم. پرداخت به جزئیات یکی از ویژگی های کارهای طالبی بود.»
او ادامه داد: «طالبی بعدها با پرداخت به سینمای کودک تبدیل به فیلمسازی شاخص شد که اگر او و کامبوزیا پرتوی نبودند سینمای کودک در همان فضای غیرجدی باقی می ماند و کسی به نگرانی های کودکان ما نمی پرداخت. باید از طالبی تشکر کنم که موجب شد فراموش نکنیم به کودکان ما چه گذشته است.»
محمدعلی طالبی سخنان خود را چنین آغاز کرد: «امسال در جشنواره فیلم برلین واقعا سال سینمای ایران بود. این را همه می گفتند. جایزه فیلم باد و مه در مراسم فرش قرمزی که به مدت چهار ساعت برای آن برگزار شد با حضور رئیس جشنواره برلین و وزیر اقتصاد آلمان اعطا شد. این جایزه بعد از بررسی تمامی فیلم های جشنواره به این  فیلم تعلق گرفت.»
او ادامه داد: «در کنار این فیلم، فیلم پرافتخار آقای فرهادی را داشتیم که در تاریخ جشنواره فیلم برلین اتفاقی تازه را رقم زد. مسئولان جشنواره برلین می گفتند که سینمای ایران فیلم های خوب دیگری را هم به جشنواره ارائه کرده بود اما به دلیل محدود بودن فضا امکان پذیرش آنان فراهم نشد.»
طالبی گفت: «30 سال است فقط برای بچه ها فیلم می سازم، چون این کار را دوست دارم. آقای کیارستمی صحبت ارزشمندی را با من در میان گذاشتند. ایشان سال ها قبل به من گفتند پله پله جلو برو و به موفقیت برس و من هم تلاش می کنم چنین کنم.»
این کارگردان گفت: «همچنین در جشنواره برلین همواره حاضران سراغ جعفر پناهی را از ما می گرفتند و من نیز برای ایشان آزادی آرزو می کنم. این افتخاری بود که آقای پناهی داور جشنواره برلین بودند و امیدوارم هرچه زودتر بتوانند به دنیای فیلمسازی بازگردند.»
با پایان سخنان طالبی جعفر پناهی مورد تشویق حاضران در سالن قرار گرفت و در ادامه پشت صحنه «جدایی نادر از سیمین» پخش شد و سپس فرهاد توحیدی، رئیس هیئت مدیره خانه سینما و منوچهر محمدی نائب رئیس شورای عالی سینما روی سن حاضر شدند و توحیدی گفت: «فیلم اصغر فرهادی عزیز غیر از همه جایزه هایی که گرفت حسن دیگری هم داشت. این فیلم موجب ایجاد پیوندی میان صنعت سینما و سرمایه گذاری اقتصادی شد. این نوع سرمایه گذاری ها هنوز در مملکت ما به خوبی کشف نشده است. فیلم فرهادی موجب جلب اعتماد بخش های سرمایه گذاری برای فعالیت در حوزه هنر شد.»
او ادامه داد: «باید بانک پاسارگاد از سرمایه گذاری در چنین فیلمی شعف زده باشد و همچنین در اینجا از اصغر فرهادی عزیز برای کمک قابل توجه شان به خانه سینما سپاسگزارم.»
منوچهر محمدی نیز گفت: «شبی که آقای فرهادی جایزه می گرفت بسیار خوشحال بودم. فیلم فرهادی مصداق این است: ای پس از سوء القضا حسن القضا... این فیلم می رفت که در اثر یک بی تدبیری ساخته نشود و این خود نشان دهنده وضعیت فرهنگ امروز  جامعه ما است.»
او ادامه داد: «شنیدیم در کوران مسایلی که برای فیلم فرهادی به وجود آمده بود آقای کیارستمی با فرهادی صحبتی می کند و به او می گوید اهمیت ساخت فیلم او تا چه حد مهم است و آن توصیه کمک می کند او از این بحران رد شود. فرهادی بداند در جریان مسئله ای که برای فیلم او به وجود آمد بسیاری از دوستان که سلام و علیکی هم با او نداشتند تلاش کردند تا این مسئله حل شود و از این رو از او می خواهم به کمک سینما بیاید و حتی شده در کلام امکان قوی شدن بنیان سینما را به وجود آورد.»
او همچنین گفت: «این دو فیلم اخیر فرهادی که بحث اخلاق را قوتمندانه در جامعه مورد توجه قرار داده  بسیار ارزشمند می دانم و به طالبی و فرهادی برای ساخت فیلم هایی قابل توجه تبریک می گویم.»
در ادامه به دعوت ملکی نگار اسکندرفر مجری طرح جدایی نادر از سیمین و علی امین تفرشی عضو هیئت مدیره بانک پاسارگاد و سرمایه گذار فیلم روی صحنه حاضر شدند تا ازتوسط توحیدی و محمدی مورد تقدیر قرار بگیرند.
اسکندرفر گفت: «ما در پشت صحنه سینما برای تربیت نیروهای سینما تلاش زیادی می کنیم.خوشحالم ساره بیات به عنوان یکی از نیروهایی که در آموزشگاه ما تربیت شده بود در این فیلم حضور خوبی داشت.»
او ادامه داد: «در ابتدا قرار بود با آقای فرهادی کاری تئاتری انجام دهیم که بعد نوبت جدایی نادر از سیمین رسید. از قبل با مسئولان بانک پاسارگاد آشنایی داشتم و خواستم در این کار بانک نیز وارد شود و خوشبختانه آقای تفرشی و آقای قاسمی همکاری بسیار خوبی با ما داشتند.»
امین تفرشی بعد از سخنان اسکندرفر گفت: «این لحظه بسیار زیبایی در ز ندگی من است. به عنوان عضو هیئت مدیره بانک پاسارگاد این افتخاری است که در جمع اساتید سینمای ایران باشم و همچنین افتخار می کنم که در کنار اصغر فرهادی برای ساخت این فیلم حضور داشتیم.»
او گفت: «بانک پاسارگاد به عنوان فعالیت های اجتماعی خود حضور در حوزه های هنری و تولید آثار هنری را انتخاب کرده و جدایی نادر از سیمین چهارمین کار سینمایی ما بود. اما باید بدانیم اقتصاد هنر موفق نخواهد شد مگر اینکه افرادی که وارد این حوزه می شوند به صورت حرفه ای - اقتصادی کار خود را انجام دهند.»
دیـــده بــان
HyperLink
HyperLink
HyperLink
HyperLink
      با وارد كردن ایمیل خود در فرم زیر اخبار جدید بطور خودكار برایتان ارسال می شود:    
       
 
 
   
     
صـفـحـه اول     دربــــــاره       تــــمــــاس       English  
 
تمامی حقوق این وبسایت متعلق به خانه سینمای ایران است
All Rights Reserved, Khanehcinema.ir 2008-2010
Developed by Rayan goustar - Designed by Hamidreza Studio