اخبار
| انتشارآیین نامه پانزدهمین جشن سینمای ایران(فیلم های بلند داستانی) |
ماده1- خانه سینمای ایران در راستای اجرای اهداف اساسنامه خویش، پانزدهمین جشن بزرگ سینمای ایران را به منظور ارزشیابی حرفه ای آثار سینمایی و ترغیب و تشویق فیلمسازان و دست اندرکاران و نیز ارتقای هنر- صنعت سینمای ایران برگزار و به برگزیدگان در یازده رشته تندیس شایستگی اهدا می کند:
1-1- تندیس شایستگی بهترین فیلم
1-2- تندیس شایستگی بهترین کارگردانی
1-3- تندیس شایستگی بهترین فیلمنامه
1-4- تندیس شایستگی بهترین بازیگر مرد ( ایفای نقش اول)
1-5- تندیس شایستگی بهترین بازیگر زن ( ایفای نقش اول)
1-6- تندیس شایستگی بهترین بازیگر مرد( ایفای نقش مکمل)
1-7- تندیس شایستگی بهترین بازیگر زن ( ایفای نقش مکمل)
1-8- تندیس شایستگی بهترین فیلمبرداری
1-9- تندیس شایستگی بهترین موسیقی متن
1-10- تندیس شایستگی بهترین تدوین
1-11- تندیس شایستگی بهترین طراحی صحنه و لباس
1-12- تندیس شایستگی بهترین صدابرداری و صداگذاری و میکس
1-13- تندیس شایستگی بهترین چهره پردازی
1-14- تندیس شایستگی بهترین جلوه های ویژه
تبصره 1: در صورت لزوم برای رسته های فیلمنامه اصلی و اقتباسی، طراحی صحنه و لباس، صدابرداری و صداگذاری و میکس، جلوه های ویژه میدانی، بصری رایانه ای و لابراتواری هر کدام یک تندیس، به تندیس های ذکر شده افزوده می شود.
تبصره2: با عنایت به فقدان صنف " جلوه های ویژه بصری رایانه ای و لابراتواری کارگروه فنی خانه سینما در صورت وجود شاخص در زمینه دست آورد های فنی تا حداکثرسه نامزد می تواند معرفی کنند.
ماده2- داوری آثار سینمایی متقاضی پانزدهمین جشن سینمای ایران در دو مرحله انجام می شود:
الف- مرحله داوری تخصصی
الف-1) پنج داور تخصصی در رسته های کارگردانی، فیلمنامه نویسی، بازیگری، فیلمبرداری، موسیقی ، تدوین، صدا، مدیران هنری، چهره پردازی، جلوه های ویژه میدانی جمعا پنجاه داورکه از سوی اصناف مربوطه معرفی می شوند انتخاب و معرفی نامزدهای دریافت تندیس شایستگی در رسته تخصصی خود را به عهده می گیرند.
تبصره1: هر یک از اصناف دارای تندیس شایستگی یکی از داوران تخصصی معرفی شده خود را به عنوان سرشاخه برای ایجاد هماهنگی امور داوری به دبیر جشن معرفی می کند.
تبصره 2: نامزدهای بهترین فیلم باید دست کم در پنج رسته نامزده دریافت تندیس شایستگی شده باشند که سه نامزدی آنها در رسته های فیلمنامه ،کارگردانی ، بازیگری، فیلمبرداری و تدوین باشد.
الف-2) در داوری تخصصی برای هر تندیس تا حداکثرپنج نامزد معرفی می شود. این تعداد صرفاً برای نامزدی بهترین فیلم تا حداکثر هفت نامزد قابل افزایش است.
تبصره3 : از آنجا که شاغلان در رسته جلوه های ویژه بصره رایانه ای و لابراتواری فاقد صنف هستند، کارگروه فنی خانه سینما در صورت وجود اثر شاخص درزمینه دستاورد های فنی سه نامزد را جهت دریافت تندیس شایستگی جلوه های ویژه بصری رایانه ای و لابراتواری معرفی می کند.
ب- مرحله نهایی داوری
· ب-1) به منظور انتخاب برترین های شایسته دریافت تندیس،از میان نامزدهای منتخب داوری تخصصی، هایت داورانی، با تماشای همه آثار نامزد شده، برگزیدگان هر رسته را معرفی می کنند.
· پنجاه نفر داوران تخصصی اولیه
· هجده نفر از داوران معرفی شده از اصناف: انجمن مدیران تولید، کانون برنامه ریزان و دستیاران کارگردان، کانون دستیاران فیلمبردار، انجمن منشیان صحنه، انجمن مدیران سالن های سینما، انجمن طراحان فنی، انجمن بازیگران و بدلکاران، انجمن سرپرستان گفتار فیلم و گویندگان، انجمن مدیران تدارکات، انجمن عکاسان فیلم، انجمن کارکنان لابراتوار،انجمن سینماداران، انجمن مدرسان سینما، انجمن منتقدان و نویسندگان ، انجمن مستندسازان، انجمن تهیه کنندگان مستند،انجمن آسیفا، انجمن ایسفا.
· پنج نفر داوران شورایعالی تهیه کنندگان
· پنج نفر داوران منتخب هیات مدیره خانه سینما
ماده3. تمامی داوران متعهدند تا در جلسات نمایش و داوری 3/2 فیلم های نمایش داده شده هر دو مرحله شرکت کنند. آرای داورانی که از این قاعده پیروی نکرده باشند شمارش نمی شود.
تبصره: در صورتی که حضور داوران تخصصی هر رسته به نیمی از جلسات نمایش مرحله تخصصی نرسد، تندیسی به آن رسته تعلق نمی گیرد.
ماده4. پس از پایان نمایش فیلم ها در دور داوری تخصصی، برگه های معرفی نامزدهای هر رسته به داوران تحویل می شود. داوران حداکثر 48 ساعت فرصت دارند تا برگه های آرای خود را در پاکتهای در بسته منقوش به امضای خود به سرشاخه های هر رسته تحویل دهند. سرشاخه ها نیز پس از جمع آوری پاکت های آرای رسته خود آن را به دبیر جشن تسلیم می کنند.
ماده5. در مرحله نهایی داوری، تمامی داوران پس از تماشای همه آثار نامزد شده در مرحله داوری تخصصی، برگه های انتخاب برترین های خود را در تمامی رسته ها( که در روز آخر نمایش ، توسط دبیرخانه جشن در اختیارشان قرار می گیرد) تکمیل و حداکثر ظرف 72 ساعت آرای خود را در پاکتهای دربسته منقوش به امضای خود تحویل دبیرخانه جشن سینما ایران می دهند.
ماده6. به منظور شمارش آرای داوری، شورای صیانت از آرا متشکل از سه نفر از هنرمندان و صاحب نظران خوشنام سینما توسط شورایی مرکب از دبیر جشن و سر شاخه های هر رسته برگزیده می شوند.
شورای صیانت از آرا مسئولیت بازگشایی پاکتهای آرای داوران و شمارش آنها را بر عهده دارد. این شورا نتیجه شمارش آرای نهایی را به دبیر جشن اعلام می کند.
ماده7. یک هیات داوری متشکل از سرشاخه های هر رسته یا نماینده ای از میان داوران همان رسته به انتخاب سرشاخه نامزدهای دریافت تندیس شایستگی بهترین فیلم اول ( تهیه کنندگی) و بهترین کارگردانی اول را معرفی می کند.
تبصره: برنده تندیس شایستگی جلوه های ویژه رایانه ای و لابراتواری ، بهترین فیلم اول و کارگردانی اول همانند سایر رسته ها در مرحله نهایی داوری توسط همه داوران این مرحله برگزیده می شود.
ماده8. به منظور ارزیابی و داوری بهترین اثر در معرفی فیلم ( عکس، آنونس، پوستر) یک هیات داوری متشکل از پنج نفر ( یک نفر از عکاسان ، یک نفر از تدوینگران و سه کارشناس گرافیک و پخش فیلم به انتخاب دبیر جشن) آثار و مواد تبلیغاتی را بررسی کرده و یک تندیس به بهترین عکس و دو لوح تقدیر به بهترین پوستر و بهترین آنونس اهدا می کنند.
ماده9. هیچ یک از جوایز( تندیس ها ) به طور مشترک اهدا نمی شود.
ماده 10. به منظور قدردانی از شایستگی ها و تلاش های تعدادی از دست اندکاران سینمای ایران، به پیشنهاد دبیر جشن و تایید هیات مدیره خانه سینما، تا 3 تندیس افتخار در جشن پانزدهم طی آئینی به دست اندرکاران سینما اهداء می شود.
ماده.11 به منظور ابراز مراتب قدردانی از کسانی که به نحوی به سینمای ایران خدمت کرده اند، به پیشنهاد دبیر جشن و تایید مدیر عامل خانه سینما تندیس افتخار سیف اله داد به یکی از موثران و خادمان این قلمرو اهدا می شود.
ماده12. تمامی فیلم های سینمایی که از ابتدای خرداد ماه سال 1388 تا پایان خرداد ماه 1390 به نمایش عمومی در آمده و یا دارای پروانه ساخت بوده و در دوره های پیشین جشن سینمای ایران شرکت نکرده باشند، می توانند در این جشن شرکت کرده ومورد داوری و ارزیابی قرار گیرند.
ماده13. تهیه کنندگان فیلم های متقاضی باید کتباً تقاضای شرکت در جشن سینمای ایران را تکمیل و امضاء کنند.
ماده14. تکمیل و امضای تقاضای شرکت در جشن سینمای ایران به منزله پذیرش و قبول تمامی این مقررات است.
ماده15. پس از امضای تقاضای شرکت در جشن سینمای ایران امکان خارج کردن فیلم از داوری وجود ندارد.
ماده 16. با توجه به تصویب هیات مدیره خانه سینما و موافقت صنوف ذیربط مبنی بر برگزاری جشن های مستقل برای فیلم های کوتاه داستانی و تجربی، سینمای مستند و سینمای انیمیشن، این رسته ها جشن خود را به صورت مستقل با آیین نامه ای مکمل و با مسئولیت دبیرجشن پانزدهم سینمای ایران برگزار کرده و تندیس شایستگی سینمای ایران را به برگزیدگان اهداءمی کنند.
ماده17. هر گونه تفسیر مواد این مقررات و تصمیم گیری در سایر موارد پیش بینی نشده توسط دبیر جشن در شورای سیاستگذاری (که به وسیله هیات مدیره انتخاب می شوند) مطرح و اتخاذ تصمیم شده ، نافذ می باشد.
|