جشن کتاب
| سومین جشن کتاب سال سینمای ایران 8آبان ماه 1390 |
سومین آیین اهدای جایزه کتاب سال سینمای ایران با معرفی برگزیدگان و نکوداشت پرویز دوایی نویسنده شنبه شب هفتم آبان ماه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی خانه سینمای ایران، مراسم جایزه کتاب سال سینما با حضور جمعی از اهالی سینما و حوزه نشر عصر شنبه هفتم مهرماه در تالار سیف الله داد خانه سینمای ایران برگزار شد و در ابتدای برنامه که کامران ملکی اجرای آن را برعهده داشت داوران جشن شامل گلی امامی، رخساره قائم مقامی، جمال امید،دکتر شهاب الدین عادل، دکتر امید روحانی و رضا درستکار معرفی شدند.
گلی امامی به عنوان رئیس هیئت داوران سومین جایزه کتاب سال سینما روی صحنه حاضر شد و بیاینه هیات داوری را قرائت کرد
این آیین با اعطای جایزه بهترین گردآوری ادامه پیدا کرد. برای اعطای قلم زرین،لوح تقدیر و سه سکه بهار آزادی کمال تبریزی و مریلا زارعی روی صحنه حاضر شدند و جایزه بهترین گردآوری به کتاب «کارگردانان»، از مجموعه دانشنامه سینمایی به گردآوری و تدوین بهزاد رحیمیان از انتشارات روزنه کار تقدیم شد.
برای اهدای جایزه ویژه بخش ترجمه محمدرضا موئینی و غلامرضا موسوی به دعوت کامران ملکی روی صحنه آمدند. هیئت داوران به دلیل کوشش و فعالیت محمد گذرآبادی در زمینه ترجمه و شرکت پنج کتاب به ترجمه او در جایزه کتاب سال و همچنین دقت و روانی متون و نگاه هدفمند او به مقوله ترجمه ادبیات سینمایی، قلم زرین لو ح تقدیر و 5سکه بهار آزادی را به عنوان جایزه ویژه به او اعطا کردند و گذرآبادی جایزه خود را از دستان موئینی و موسوی دریافت کرد.
پس از معرفی نامزدهای بخش بهترین ترجمه، محمدمهدی عسگرپور مدیرعامل خانه سینما روی صحنه آمد و جایزه این بخش شامل قلم زرین، لوح و هفت سکه بهار آزادی را به فتاح محمدی برای ترجمه «پیش درآمدی بر فیلم» اعطا کرد.
مدیرعامل خانه سینمای ایران با اشاره به برگزاری سومین دوره جایزه کتاب سال سینما گفت: «خوشحالم که امروز شاهد برگزاری جشن کتاب سال هستیم. برگزاری چنین مراسمی سخت است و زمانی این کار سخت تر می شود که خانه سینما خود دچار معضلات و مشکلاتی باشد. هیئت مدیره خانه سینما روی برگزاری این جشن تاکید داشت تا هیچ وقفه ای بین برپایی دوره های مختلف آن به وجود نیاید.»
او ادامه داد: «توجه به حوزه کتاب و ادبیات سینمایی جزو وظایف خانه سینماست. این بخش مهجوریت را در خود دارد و فعالان این حوزه جزو شریف ترین و باشعورترین اشخاص خانواده سینما هستند. آمار خوبی از کتاب های سینمایی این دوره از جشن داشتیم که برای ما امیدوارکننده است.»
عسگرپور با اشاره به آماری که یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در با مقایسه درآمد و مخاطب کتاب و سینما ارائه کرده است، گفت: «براساس آماری که یکی از نمایندگان مجلس ارائه کرد درآمد سینما در یکسال 50 میلیارد و د رآمد کتاب 800 میلیارد تومان و مخاطب سینما 15 میلیون و مخاطب کتاب 180 میلیون نفر است. به نظر می رسد در این آمار فروش و مخاطب کتاب های درسی نیز در نظر گرفته شده است. »
مدیرعامل خانه سینما با اشاره به مسائلی که اخیراً در سینما مطرح شده و اظهارات برخی درباره بازیگران گفت: «براساس استنباط شخصی من روندی را که پیش از این فکر می کردم خودجوش و پراکنده اعمال می شود ، الان احساس می کنم که سازماندهی شده است و هدف آن بدنام کردن خانواده شریف سینما و در نهایت ضرر رساندن به کل سینمای ایران است. این ها ابعاد مختلفی دارد، از نسبت های ناروایی که به خانواده سینما می زنند تا اظهارنظرهای نا صواب و دور از واقعیتی که در مورد سینما صورت می گیرد.»
او با اشاره به حضورش در برنامه ای در رادیو گفت و گو به عنوان مدیرعامل خانه سینما از پرسش مجری رادیو در مورد علاقه یک بازیگر به گربه و درخواست تقبیح بچه دار نشدنش، گفت: «وقتی مجموعه این اتفاقات را با هم بررسی می کنیم احساس می کنیم این مسائل هدفمند پیگری می شوند. اینکه می خواهند نشان دهند سینمایی ها یا گربه باز و سگ باز هستند و یا موجبات بی آبرویی برای جامعه به وجود می آورند و یا کسانی که در میان آنان معقول تر هستند هم با بی بی سی و VOA همکاری می کنند.»
مدیرعامل خانه سینما گفت: «همه ما می دانیم این ها ناصواب است و سینمای ایران بعد از انقلاب در حضورهای داخلی و خارجی در صف اول معرفی ایران اسلامی بوده است؛ از برخی هنرمندان تا پاره ای از مدیرانی که در این زمینه از تخفیف سینمای ایران اظهار نظر کرده اند و تلاش می کنند تا سینما را آنگونه که نیست به جامعه معرفی کنند بدانند که با بیان این اظهارات نادرست به نتیجه نخواهند رسید و سینمای ایران چون گذشته سرافراز به مسیر خود ادامه خواهد داد.»
بخش نکوداشت پرویز دوایی با پخش کلیپی درباره او آغاز شد. دوایی در بخشی از سخنانش درباره نوشته هایش گفت: «روی این نوشته ها نمی توانم اسم سینمایی بگذارم.... این ها نوشته های من هستند...»
او همچنین در مورد نزدیکی خود به سنیما گفت: «سینما برای من از خانه ای که درش زندگی می کردم، دوستانم و حرف هایی که با آنان می زدم جدا نیست...»
پس از پخش این کلیپ مسعود کیمیایی به دعوت ملکی روی صحنه آمد و در مورد دوایی گفت: «آنقدر وسعت، رفاقت دارد که وقتی پرویز را در این فیلم دیدم فکر نمی کردم این همانی است که از او آموختم. من با او زندگی کردم و از او زندگی آموختم، سینما که جای خودش را دارد.»
او ادامه داد: «عمق نگاهش اینجاست. خالصانه می گویم پرویز برگرد. برگرد این آخری را با هم باشیم. ما هم خیلی بهانه برای قهر داشتیم. شاید باید از پرویز یاد می گرفتیم. خالصانه و عاشقانه دوستش دارم و امیدوارم همین حس در دل سینما هم وجود داشته باشد.»
جمشید ارجمند به نمایندگی از پرویز دوایی روی صحنه آمد تندیس قلم زرین افتخار را از دستان مسعود کیمیایی دریافت کرد و گفت: «دوایی گرچه رفت، اما جایش سبز ماند و روز به روز پررنگتر شد. او در غربت پراگ قصه های حیرت انگیزی نوشت... او نوشته های عاشقانه و غریبانه ای دارد. وقتی دوایی می نوشت انگار برای ما فیلم در آپارات می گذاشت.» مجید برزگر و هوشنگ گلمکانی این کلیپ را به سفارش خانه سینما از دوایی که در پراگ ساکن است تهیه کرده بودند.
بعد از این بخش پیام تشکر دوایی از برگزارکنندگان مراسم پخش شد و در ادامه ایرج تقی پور و محمدرضا اصلانی جایزه بهترین نشر را به مدیر نشر چشمه حسن کیائیان اهدا کردند.
کیائیان در سخنانی گفت: «از هیئت مدیره خانه سینما و هیئت داوران، به خصوص خانم گلی امامی که نمی توان تاثیر ایشان را در حوزه ادبیات نادیده گرفت تشکر می کنم.» او همچنین از محسن آزرم به عنوان مسئول کتاب های سینمایی نشر چشمه تشکر کرد و با تاکید بر سخنان عسگرپور اظهار داشت: «سینما و کتاب از هم جدا نیستند و هیچ گاه در تقابل با هم قرار نمی گیرند. ما از سال ها قبل با مشکلاتی که امروز شما در سینما با آن مواجه هستید روبرو بودیم و معتقدم این افراد می آیند و می روند و این هنرمندان هستند که در هر دوره ای باقی می مانند و به فعالیت خود ادامه می دهند.»
تقی پور نیز در صحبت کوتاه خود به این مسئله تاکید کرد که بخواهیم و نخواهیم جهان امروز دنیای تصویر است و سینمای ایران با نشاط و سرحال به فعالیت خود ادامه می دهد.
مراسم با اعطای جایزه بهترین تالیف به شاهپور شهبازی برای «تئوری های فیلمنامه در سینمای داستانی» از سوی گلی امامی و احمد مسجدجامعی به بخش پایانی رسید.
کامران ملکی در آخرین بخش مراسم از اهالی خانه سینما خواست به کتابخانه این نهاد صنفی سربزنند و از کتاب های آن استفاده کنند و همچنین از مینا جهانگیری مدیرروابط عمومی خانه سینما برای همکاری در برگزاری این مراسم قدردانی کرد.
گزارش تصویری: http://www.khanehcinema.ir/fa/indexfa.aspx?mid=1&NewsID=1480&type=1
|