اخبار
| گزارش پنجمین روز از حضور هیات اعزامی سینماگران ایرانی به اسکار |
پنجمین روز از دیدار سینماگران ایرانی از لس آنجلس با دیدار از مجموعه سینمایی "آرک لایت"کمپانی صوتی – تصویری دالبی و تماشای فیلم سینمایی "پارانورمال" و نمایش "مدآ" سپری شد. هیات سینماگران ایرانی صبح امروز13 اکتبر در ادامه برنامه های شان از مجموعه سینمایی"آرک لایت"بازدید کردند.این مجموعه که در شهر لس آنجلس در نوع خود بی نظیر است دارای 15 سالن نمایش می باشد. که از این تعداد 7 سالن آن مخصوص نمایش آثار دیجیتالی و 7 سالن آن ویژه نمایش پرینت از نوع 35 و 70 میلیمتری است. گنجایش سالن ها از 250 صندلی تا 400 صندلی است که البته یک سالن بزرگ 850 صندلی نیز میدان دار مجموعه سالن های این مجتمع بزرگ است. بنا به گفته مدیر این مجموعه فقط در سال گذشته میلادی سالن 850 نفره میزبان 5/4 میلیون تماشاگر بوده است. قراردادهای فروش فیلم ها در این مجموعه بطور میانگین بین دو وتا حداکثر چهار هفته است و مدیر مجموعه می تواند نسبت به تغییر سالن سینما های نمایش دهنده فیلم های طرف قرارداد بر اساس میزان استقبال مردم اقدام کند. مدیر این مجموعه سینمایی توضیح داد که میزان درصد فروش عایدی این مجموعه سینمایی در هفته نخست نمایش فیلم ها کمتر از پنجاه درصد میزان فروش بلیت هاست و در روزهای بعد از هفته اول به تدریج افزایش می یابد تا انگیزه کافی برای انجام تبلیغات فیلم توسط استودیوی تولید کننده و توزیع کننده فیلم وجود داشته باشد.این مجموعه سینمایی که دارای چندین کافی شاپ، محل عرضه محصولات سمعی بصری، کتاب و رستوران بود. با استفاده از سامانه اعطای امتیاز به خریداران بلیت های سینما به آنها این امکان را می دهد تا با حضور مستمر در طول سال در مجموعه سینمایی آرک لایت امکان برخورداری از تخفیف های ویژه در ارایه سایر محصولات عرضه شده در سینما را داشته باشند.
دومین بخش از برنامه امروز هیات ایرانی، بازدید از آرشیو فیلم آکادمی علوم و هنرهای سینمایی بود.آرشیو آکادمی در یکی از ساختمان های سه گانه آکادمی واقع شده که بزودی نیز عملیات ساخت موزه اکادمی در زمین های خریداری شده همان محل آغاز می شود. این ساختمان، ابتدا متعلق به شرکت تلویزیونی" ای بی سی" و پس از ان کمپانی تلویزونی "سی بی سی "بوده که در سال 1948 بنا شده است. و اکادمی ان را در سال 2000 میلادی خریداری می کند. اکادمی از سال 1930 اقدام به جمع آوری فیلم برای ارشیو خود کرده اما ارشیو کنونی به عنوان سازمان یافته از سال 1990 شکل گرفته است.اینک در ارشیو فیلم آکادمی بیش از یکصد هزار فیلم با فرمت های متفاوت نگهداری می شود.در فضای نخسین ساختمان این آرشیو با سالن سینمایی مواجه می شویم که سالنی بسیار مجهز با شش سامانه نمایش(2 پروژکتور 16،2 پروژکتور 35 و 2 پروژکتور نمایش 70 میلیمتری امکان نمایش فیلم را فراهم می کنند.) به نام پیشگام جلوه¬های نمایشی هالیوود"لین وود دان" که تا پایان دهه 70 میلادی نیز فعال بود نامگذاری کرده اند. مدیر لهستانی تبار آرشیو آکادمی پس از معرفی سالن سینمای آکادمی که بطور معمول و بر اساس جدول ماهانه اقدام به نمایش فیلم های سینمایی با موضوعات تاریخ سینما، مرور بر اثار فیلمسازان مشهورو نمایش های موضوعی می کند به معرفی دیگر بخش های ارشیو شامل بخش پاکیزگی فیلم/ بررسی و مرمت آثار و محل نگهداری اثار سینمایی پرداخت. این آرشیو با داشتن نخستین اثار ادیسون در "کینه توسکوپ" در سال 1900 و نخستین فیلم سینمایی سال 1912 را نگهداری می کند. فیلم های این ارشیو در محلی با دیواره های بتونی در سه طبقه با دمای 5درجه سانتیگراد و سامانه ضد حریق تخلیه کننده اکسیژن، مراقبت می شود.
سومین بخش از دیدار امروزسینماگران ایرانی، بازدید از کمپانی فن آوری های صوتی – تصویری دالبی است.اقای دوگ که پیشتر از مدیران آکادمی بوده و اینک مسئولیت بخش فنی تصویری این کمپانی را بر عهده دارد راهنمایی و معرفی کمپانی را برای مهمانان ایرانی عهده دار است. وی توضیح می دهد که در سال 2002 کمپانی دالبی برای به روز داشتن خود در جهان روبه دیجیتال شده اقدام به خرید کمپانی دموگرافی کرد و از ان زمان تاکنون در زمینه فناوری تصاویر دیجیتال وسه بعدی فعالیت می کند.او پیش بینی می کند تا ده سال آینده استودیو های فیلمسازی آمریکا، کره و ژاپن تولیدات شان را دیجیتال کنند که هم از حیث کیفیت نمایشی بالاست هم از نظر ارزانی حمل و نقل وانتقال نسخه های آثار به سینما هاست پس از توضیحات آقای داگ ما رابه سمت سالن سینمایی در همان ساختمان هدایت می کند.در این سالن گروه سینما گران ایرانی با آخرین نمونه های فن اوری سه بعدی با دیدن 4 میان پرده اشنا می شوند.پس از ان یکی از سینماگران ایرانی از علت عدم ارایه این فنآوری به سینمای ایران پرسید که وی موضوع را به سیاست مربوط دانست .آقای دووگ در پایان این دیدار اظهار امیدواری کرد که بزودی سیاست از عرصه هنر کنار رود تا همه هنرمندان بتوانند از آخرین دستآورد های بشری در کار های شان استفاده کنند.
پایان بخش برنامه های امروز انتخاب تماشای فیلمی با بودجه تولیدی بسیار ارزان قیمت(11000 دلار)و استقبال عالی( که در رده جهارم فروش سینمای امریکا) به نام" پارانورمال" و یا رفتن به تماشای تئاتر "مدآ : با بازیگری آنت بنینگ از اعضای هیات مدیره آکادمی که در زمستان گذشته به ایران هم سفر کرده بود.
|